Начин на приготвяне
Смесете в купа яйцето, захарта и ваниловата захар, разбийте с миксер на пяна. Добавете ги към студеното прясно мляко и прибавете нишестето, разбъркайте до гладка смес.
Поставете сместа на слаб огън, при непрекъснато бъркане с шпатула и варете до гъст крем. Завийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.
Разтворете пакетчето нес кафе в 1 к.ч. топла вода и оставете да се охлади. Отделно, разбийте сметаната, добавяйки на етапи от студения крем до еднородна гладка смес.
Опитайте крема и ако не ви е достатъчно сладък, можете да добавите пудра захар по ваша преценка и отново разбъркайте (но по мой вкус не е нужно).
В съда, в които сте преценили, че ще приготвите тортата, започвате да редите бисквитите на дължина и ширина по размер, който желаете. В случая при мен са по девет бисквити на ред т.е. 3 по 3). Редувайте бисквити и крем така: сложете ред бисквити, полейте с 1 ч.л. кафе и намажете с крем.
Поръсете с настърган шоколад отгоре и поставете в хладилник да стегне за няколко часа преди консумация.
Коментари