Начин на приготвяне
В купа, смесете пресятото брашно, кондензираното мляко, содата загасена в оцета и яйцето, замесете тесто.
Разделете тестото на 8 равни части, оформени на топка. Разточете топките тесто (с диаметъра на тигана който ще печете корите) върху набрашнен плот на тънка кора. Печете корите от двете страни, в нагрелия на умерен огън тиган една слуд друга, за около 1 минута за всяка страна. Изрязвате още топлите кори, с ринг или чиния а изрезките натрошавате.
За крема, в купа разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и налейте прясното мляко, разбъркайте добре. Налейте сместа в тенджера с дебело дъно, като прекарате през сито. Поставете тенджерата на умерен огън и варите до сгъстяване. Прибавете нарязаното на кубчета масло и ванилията, бъркате докато маслото се разтопи напълно и усвои от крема.
Редите блатовете в подходяща чиния в следния ред - блат, крем, като завършите с крем. Поръсете с натрошените изрезки и оставете на стайна температура за 1 час, после приберете в хладилник.
Невероятно лесна и много вкусна домашна торта за празничната новогодишна нощ!