Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Най-вкусната домашна празнична торта

Най-вкусната домашна празнична торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Най-вкусната домашна празнична торта
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Невероятно лесна и много вкусна домашна торта за вашия празник!"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • кондензирано мляко - 1 кутия (397 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч, пресято
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 800 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, смесете пресятото брашно, кондензираното мляко, содата загасена в оцета и яйцето, замесете тесто.

Разделете тестото на 8 равни части, оформени на топка. Разточете топките тесто (с диаметъра на тигана който ще печете корите) върху набрашнен плот на тънка кора. Печете корите от двете страни, в нагрелия на умерен огън тиган една слуд друга, за около 1 минута за всяка страна. Изрязвате още топлите кори, с ринг или чиния а изрезките натрошавате.

За крема, в купа разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и налейте прясното мляко, разбъркайте добре. Налейте сместа в тенджера с дебело дъно, като прекарате през сито. Поставете тенджерата на умерен огън и варите до сгъстяване. Прибавете нарязаното на кубчета масло и ванилията, бъркате докато маслото се разтопи напълно и усвои от крема.

Редите блатовете в подходяща чиния в следния ред - блат, крем, като завършите с крем. Поръсете с натрошените изрезки и оставете на стайна температура за 1 час, после приберете в хладилник.

Невероятно лесна и много вкусна домашна торта за празничната новогодишна нощ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: