Каша от елда

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Каша от елда
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Полезна закуска за хора, които държат да бъдат във форма"

Необходими Продукти

  • елда - 250 г
  • масло - 60 г
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете елдата, ако има някакви боклучета в нея. Измийте я под течаща вода и отцедете. Кипнете към 300 мл вода и веднага излейте в съд, в който сте сипали елдата.

Похлупете съда и сложете да се вари за около 20 минути на тих огън. След като поеме цялата течност, свалете от котлона и разбъркайте с маслото. Посолете на вкус и поднесете.

Вместо да варите елдата, може да я залеете с врялата вода, да захлупите, да увиете с кърпа и да я оставите да престои 1 нощ.

На следващата сутрин кашата е подходяща за закуска. Ако искате, може и да я пюрирате с маслото и сол на вкус.

Кашата от елда е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: