Бургери от елда

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Бургери от елда
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Мини бургери от елда - здравословно и вкусно"

Необходими Продукти

  • елда - 2 ч.ч.
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • овесени ядки - 1 с.л. фини
  • олио
  • галета - 1 с.л.
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме елдата и я отцеждаме от водата.

Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.

Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода.

Приготвяме си купа, първо слагаме картофа и го мачкаме. Добавяме към него елдата и овесените ядки и разбъркваме добре.

След това слагаме подправките и галетата и отново разбъркваме. Оставяме за 20 мин. настрани.

С влажни ръце оформяме бургерите.

Взимаме тиган с незалепващо покритие (може да използвате и грил тиган) . Сипваме малко олио в него и готвим под капак бургерите на среден огън до готовност от двете страни.

Поднасяме зеленуковите кюфтета топли. За гарнитура аз добавих малко червен лук, маслини каламата, сварен морков и карфиол.

Бургерите от елда с готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ЛаКумчо
ЛаКумчо
И при мен се разпаднаха. Елдата явно трябва да се прецеди много добре - може би през марля и да престои поне половин час, за да не разводнява сместа.
22.11.2022 13:05
Анонимен
Анонимен
Нищо не стана !2 чаени чаши елда са твърде голямо количество. Сместа се получи мека и бургерите се разпаднаха в тигана.
13.05.2022 19:48
1