Начин на приготвяне
Сваряваме елдата и я отцеждаме от водата.
Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.
Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода.
Приготвяме си купа, първо слагаме картофа и го мачкаме. Добавяме към него елдата и овесените ядки и разбъркваме добре.
След това слагаме подправките и галетата и отново разбъркваме. Оставяме за 20 мин. настрани.
С влажни ръце оформяме бургерите.
Взимаме тиган с незалепващо покритие (може да използвате и грил тиган) . Сипваме малко олио в него и готвим под капак бургерите на среден огън до готовност от двете страни.
Поднасяме зеленуковите кюфтета топли. За гарнитура аз добавих малко червен лук, маслини каламата, сварен морков и карфиол.
Бургерите от елда с готови.
Коментари