Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешки задушени котлети

Овнешки задушени котлети

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овнешки задушени котлети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Търпание му е майката - сочните овнешки котлети имат нужда от бавен огън, масло, вино и мерак, за да се изпекат до съвършенство"

Необходими Продукти

  • овнешки котлети - 6 бр.
  • гъби - 500 г
  • кромид лук - 2 глави
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре котлетите, а гъбите и лука нарязваме на по-едро.

Взимаме гювеч и на дъното му нареждаме нарязаните лук и гъби, а върху тях слагаме котлетите.

Поръсваме със сол и черен пипер, доливаме виното и добавяме маслото.

Слагаме капака и печем в умерена фурна за около 2-3 часа, докато ястието остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: