Начин на приготвяне
Избираме свински котлети с дебелина 1.5 см. Поставяме ги в купа и натъркваме добре със подправките и солта (1 ч.л., не повече) Ръсваме половината зехтин и половината бира и омесваме добре.
Режем лука на дебели полумесеци и разпределяме между парчетата месо. Той ще ни служи само за да пусне от аромата си и да придаде вкус на пържолките ни. Прибираме в хладилник за 24 часа.
Изваждаме месото с маринатата от хладилника поне 30 минути преди да започнем да го готвим, за да придобие стайна температура.
Подреждаме котлетите в малка тавичка заедно с част от маринатата и ръсваме отгоре останалата бира и зехтин (бирата да не е студена).
Поставяме в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, а след това увеличаваме до 200 градуса и печем до лек загар, не повече от 10 минути. Това месо лесно може да се пресуши, затова не препоръчвам да препичате.
След като извадите от фурната покрийте тавичката с кърпа или алуминиево фолио и си настържете пармезана, а чушките халапеньос нарежете на кръгчета - те ще придадат перфектен пикантен завършек.
Сервирайте котлетите задължително топли, поръсени с пармезана и гарнирани с кръгчетата халапеньос. Сосчето от печенето също е невероятно вкусно и може да сипнете от него в чинийките.
Добър апетит!