Начин на приготвяне
Натрийте телешките котлети с розмарин и чесън от всяка страна и подправете на вкус; след това ги оставете да си починат 10 минути.
Загрейте мазнината за готвене в тиган, поставен на средно силен огън.
Гответе котлетите в тигана до златисто кафяво (около 5 до 7 минути от всяка страна).
Прехвърлете котлетите от тигана в тенджера под налягане.
Междувременно в предварително използвания тиган, добавете гъбите и корена магданоз и сотирайте за две минути.
Глазирайте с виното, за една минута, ако решите да ползвате.
Добавете пилешкият бульон, да се затопли, изстържете всичко от дъното на тигана.
Изсипете пилешкият бульон и сотираните гъби в тенджерата.
Задушавайте 15 минути на средна степен на котлона.
По желание добавете сметана 1 с.л. или друг сгъстител.
Насладете се на вашите задушени котлети от младо телешко!