Печено агнешко със зелен лук

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Ароматът на зеления лук се съчетава чудесно с печеното агнешко месо, в резултат на което ставаме от масата и си сипваме още една порция"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л., млян
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от олиото, червени и черния пипер, солта и чаша вода. Разбъркват се, докато се разтворят добре подправките.

В нея се овалват нарязаните порции месо и се подреждат в тава. Лукът се нарязва и се слага върху порциите. Наливат се една-две 1 чаши вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в загрята фурна на 180-200С за около 2-2, 30ч. Агнешкото е готово когато започне да се отделя от кокала лесно.

Сервира се със зелена салата или друга по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
520
410
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ц.Кънев
Ц.Кънев
Лука е добре да се сложи отдолу.Може да се нареже лапад към лука и да се сложи малко джоджен.
02.05.2014 12:56
17
иван иванов
иван иванов
много вкусно, но да не забравяме и бирата!!!
05.05.2013 12:36
4
stefi
stefi
много вкусно
07.02.2013 06:40
1
дон делфо
дон делфо
хубаво
15.04.2012 15:18