Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на големи порции и хубаво го натрийте със червен пипер, сол и олио.
Поръсете с нарязан джоджен и оставете така за около 20 минути да се овкуси.
През това време нарежете лука и го сипете във плаке или тава, полейте със малко олио, поръсете с червен, бял пипер и сол.
Отгоре поставете порциите агнешко и сипете вода, но не много (до месото, да не се облива).
Покрийте с алуминиево фолио и сложете агнешкото да се пече в умерена фурна на 180-200 градуса.
Ако желаете, след около час можете да отстраните фолиото и да поръсите с малко ориз, ако не, оставете тавата, покрита с фолиото и само най-накрая запечете за около 5 минути.
Агнешкото печено със зелен лук е много вкусно.
Коментари