Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел за диабетици

Ябълков щрудел за диабетици

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Ябълков щрудел за диабетици
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Вкусен щрудел, от който могат да похапнат дори и хора със захарен диабет, защото е със стевия"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 кг
  • масло - 150 г
  • канела - 1 пакет
  • стафиди - 100 г
  • стевия - 1 с.л. течна
  • кори за баница - 1 пакет
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде.

В тенджера поставете настърганите ябълки и към тях добавете канелата, стафидите, 1/3 от пакетчето масло. Оставете ги на котлона за 5-10 минути и разбъркайте внимателно съставките да се смесят.

Накрая прибавете стевията и натрошените орехи. Разбъркайте хубаво плънката и отстранете от огъня.

Отделете две кори за баница от пакета и ги намажете с разтопеното краве масло. Разпределете плънката върху корите и навийте щрудела на руло да стане дълга пръчица.

Така се процедира и със следващите две кори до изчерпване на корите и плънката. Оформените рулца от щрудели се нареждат в тава. Нарежете на парчета. Печете за около 60 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: