Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Лесен ябълков щрудел

Лесен ябълков щрудел

Лесен ябълков щрудел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"С помощта на бутертестото дори начинаещите кулинари могат да приготвят лесно и бързо апетитен щрудел"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет /2листа/
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100г
  • захар - 2 - 3 с.л
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате ябълките и ги нарязвате на кубчета. В една купа смесвате ябълките, орехите, стафидите, захарта, канелата и ги смесвате добре.

След като бутер тестото се е отпуснало, взимате единия лист, намазвате краищата му с белтъка на яйцето. Посредата слагате

половината от сместа и завивате на руло. Отгоре намазвате с жълтъка на яйцето. Повторете същото с другия лист от тестото.

Пече се на предварително загрята фурна на 220 градуса, след което я свалете на 200 градуса за около 40-50 мин.

Поръсете готовия сладкиш с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
42
32
20
10
Дай твоята оценка: