Начин на приготвяне
В подходящ съд разбийте яйцата, добавете солта и студена вода и по малко добавяйте брашното при непрекъснато бъркане, за да не се получат топчета.
В дълбок тиган сложете олиото, леко да загрее и добавете червения пипер да се запържи, но много малко да не прегори.
Към загрятото олио се добавя разбитата яйчена смес на тънка струя при непрекъснато бъркане. Ако има топчета от брашно, да се отстранят.
Готвим на умерен огън при непрекъснато бъркане. Ако е недостатъчно гъста или пък много рядка, това да се коригира с добавяне на вода или брашно. След като се сгъсти кашата, тя започва да се отделя от стените на тигана. Сваля се от огъня и овкусява по желания с черни пер и шарена сол.
Добруджанската яйчена каша се консумира с добруджанска салата и топъл хляб.
PS. Като разновидност на ястие може да се добави и пресен лук. Запържват се в олиото и в последствие да се добавили яйчената смес. Получава се малко по-различен, но приятен вкус.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за спаначена каша, каша от коприва или тази вкусна пилешка каша.