Сусамени гевреци с кисело мляко

08/03/2017
"Няма дете, което да не иска да хапне излязло от фурната вкусно сусамено геврече "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 192
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете захарта, маята и солта. Налейте хладката вода, маслото и киселото мляко. Омесете меко тесто.

Оставете го за около час, за да втаса.

Разделете го на осем топки. Разтеглете всяка топка на фитил. Прегънете фитила на две и оплетете. Оформете на геврек всеки фитил.

Обединете водата и меласата. Ако нямате меласа, заменете с мед.

Препечете сусама за кратко в сух тиган без мазнина.

Потопете гевреците в сиропа, след това в сусам и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна до златисто.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар