Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топло прясно мляко със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, пресято в тава, добавя се щипка сол, меко масло, яйцето и се замесва гладко тесто. Намазва се с мазнина, покрива се с фолио и оставяме на топло да удвои обема си.
Приготвя се плънката, като се обелват портокалите и ябълката, почистват се от ципата и нарязваме на малки парченца. В подходящ съд с кафявата захар и маслото се поставят на котлона да се разтопи.
Добавят се нарязаните плодове, водата и настърганата кора от портокал и лимон. Вари се на умерен огън, като се разбърква, докато водата изври и плънката се сгъсти.
Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се с охладената плънка, може да се поръси и със смлени орехови ядки и навиваме на руло.
Краищата се отрязват, за да са еднакви парчетата и нарязваме на филии 4 см дебелина. Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене по края, а в средата от останалите парченца срязани на две, се оформя като цвете. Намазва се с разбит жълтък с 2 с. л. прясно мляко, поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до златист цвят. Изважда се и намазваме с медена вода с четка, приготвена от смесените мед и вода! Много вкусна и ароматна!