Лесна и свежа торта

gerganagergana
Новак
169227
Лесна и свежа торта
Снимка: gergana
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Толкова е лесно и толкова е вкусна, че ще ви се прииска да я приготвяте всяка седмица"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 130 г
  • За сиропа
  • портокали - 1 бр.
  • ром - есенция
  • За крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
  • За декорация
  • банани - 1 бр.
  • киви - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете забъркваме пандишпаново тесто, което изсипваме в подходяща тава и слагаме да печем в загрята на 170 градуса за 30 минути. След като е готов блатът го оставяме да изстине, след което го режем на две равни части.

В купа разбива ме сметаната, когато е готова я разделяме в две купи. В едната слагаме 1/2 от сладкото от боровинки и разбиваме за една минутка с миксера. Изцеждаме портокала и прибавяме есенцията ром.

В тортена чиния слагаме долния блат, след което сиропираме. Започваме да слагаме от сметаната с боровинките, след което вторият блат, сиропираме и него.

Щом сме сглобили тортата е намазваме и заглаждаме с чистата сметана. Слагаме тортата в хладилника да стегне за 30 минути. През това време приготвяме плодовете, като банана го режем на колелца, а кивито на полумесеци.

Приготвяме си желатина и започваме да украсяваме, когато сме готови с подреждането на плодовете ги намазваме с готовият желатин. Оставяме в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Изглежда страхотно
27.05.2023 20:42