Начин на приготвяне
Поставете водата, захарта и меда в малка тенджера и оставете да къкри на умерен огън, докато захарта се разтвори. Свалете от огъня и оставете настрана.
Оставете меда да се охлади напълно около 1 час.
В купа разбъркайте маскарпонето и захарта, докато станат гладки и пухкави.
В друга купа разбийте сметаната и ванилията на гъст сняг.
Смесете маскарпонето и сметаната, разбъркайте добре. Изсипете сиропа в плитка чиния, за да можете да си потапяте бишкотките (броят им зависи от тавичката, която ползвате) и после в избраната от вас тавичка, покрийте дъното с бишкоти, отгоре намажете с крема от маскарпоне и сметана, след това поръсете с нарязани на парченца 3 кивита и пак сиропирани бишкоти, крем и украсявате с останалите 3 кивита и мандарините (ако ви се ще и друг плод, защо не... Аз разполагах тези в момента).
Оставете лесната плодова торта да стегне за няколко часа в хладилника - поне 5.
След това време може да поднесете свежа плодова торта.