Свежа плодова торта

Свежа плодова торта
Снимка: Кристина Александрова
1 / 3
30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Нежна и много свежа плодова торта за делник и празник - всички у дома питат за нея"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - готови
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • маскарпоне - 350 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • бишкоти - 1 пакет (на мен ми трябваха 28 за 2 реда)
  • кивита - 6
  • мандарини - 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете водата, захарта и меда в малка тенджера и оставете да къкри на умерен огън, докато захарта се разтвори. Свалете от огъня и оставете настрана.

Оставете меда да се охлади напълно около 1 час.

В купа разбъркайте маскарпонето и захарта, докато станат гладки и пухкави.

В друга купа разбийте сметаната и ванилията на гъст сняг.

Смесете маскарпонето и сметаната, разбъркайте добре. Изсипете сиропа в плитка чиния, за да можете да си потапяте бишкотките (броят им зависи от тавичката, която ползвате) и после в избраната от вас тавичка, покрийте дъното с бишкоти, отгоре намажете с крема от маскарпоне и сметана, след това поръсете с нарязани на парченца 3 кивита и пак сиропирани бишкоти, крем и украсявате с останалите 3 кивита и мандарините (ако ви се ще и друг плод, защо не... Аз разполагах тези в момента).

Оставете лесната плодова торта да стегне за няколко часа в хладилника - поне 5.

След това време може да поднесете свежа плодова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: