Начин на приготвяне
Сложете захарта в подходящ съд за варене. Налейте 1 ч.ч. вода и кипнете сиропа на котлона. След като течността заври и захарта се стопи, отстранете съда от котлона.
Разбийте маскарпонето с миксер, добавете заквасената сметана, пудрата захар и разбъркайте до еднородност.
Разтворете пакетчетата желатин по указания начин. Добавете едното пакетче към крема и разбъркайте.
Сиропирайте блатовете със захарния сироп.
Намажете основният блат с пласт крем. Сложете втория блат. Слепете тортата и намажете с крем от всички страни.
Гарнирайте с парченца диня и пъпеш.
Полейте плодовете с останалия желатин.
Охладете плодовата торта за 3-4 часа в хладилник, преди да сервирате.
Експресната свежа торта с маскарпоне е готова.