Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Експресна свежа торта с маскарпоне

Експресна свежа торта с маскарпоне

Експресна свежа торта с маскарпоне
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Маскарпоне, диня, пъпеш...доста добра комбинация"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. какаови
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 2 пакетчета (по 10 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • диня
  • пъпеш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта в подходящ съд за варене. Налейте 1 ч.ч. вода и кипнете сиропа на котлона. След като течността заври и захарта се стопи, отстранете съда от котлона.

Разбийте маскарпонето с миксер, добавете заквасената сметана, пудрата захар и разбъркайте до еднородност.

Разтворете пакетчетата желатин по указания начин. Добавете едното пакетче към крема и разбъркайте.

Сиропирайте блатовете със захарния сироп.

Намажете основният блат с пласт крем. Сложете втория блат. Слепете тортата и намажете с крем от всички страни.

Гарнирайте с парченца диня и пъпеш.

Полейте плодовете с останалия желатин.

Охладете плодовата торта за 3-4 часа в хладилник, преди да сервирате.

Експресната свежа торта с маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: