Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Комитски картофи в керемида

Комитски картофи в керемида

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Комитски картофи в керемида
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако това е било обичайното меню на комитите, нищо чудно, че толкова мъже са хващали гората"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • бекон - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • печурки - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лют пипер - по желание
  • домати - 1 бр. за украса
  • лимони - 1 бр. за овкусявне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на ленти. Гъбите се почистват, измиват и се нарязват на филийки. Киселите краставички и беконът се нарязват на ленти.

В бакърен тиган или в такъв с по-дебело дъно се слага олиото и последователно се добавят да се запържат бекона, картофите, моркова, гъбите и най-накрая лютите чушлета и киселите краставички.

Когато са полуготови се посоляват на вкус, добавя се черният пипер, наситнения копър и по желание лют пипер.

Разпределете ястието заедно със соса, който се е отделил по равно в двете керемиди.

Сложете керемидите в студена фурна и я включете на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор да се запекат.

Когато ястието се запече, след около 30 минути поръсете с настъргания кашкавал и върнете отново във фурната да се запече и той.

Накрая поднесете печените картофи с магданоз и гарнирайте с резенчета домати и лимон. По желание поръсете с лют червен пипер за по-пикантен вкус.

Не забравяйте и добре изстуденото бяло вино или бира.

Комитските картофи в керемида са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: