Домашни бонбони Наслада

Домашни бонбони Наслада
Снимка: Стефани Симеонова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Дали наистина са толкова вкусни или името е подвеждащо? Оставяме на вас да проверите"

Необходими Продукти

  • За сместа
  • бял шоколад - 200 г
  • бисквити - 6 бр. обикновени
  • масло - 10 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора
  • вода
  • За овалване
  • кокосови стърготини
  • бисквити - обикновени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което трябва да направим, е да си приготвим продуктите за овалване на бонбоните. Аз използвам сушени стърготини от кокос, които правя вкъщи, но може и с готови от магазина.

Смиламе около 10-11 бисквити на блендер, тъй като бонбоните се овалват 2 пъти.

Започваме с приготвянето на сместа. Разтапяме на водна баня шоколада. Отделно разтапяме маслото и прибавяме млякото и захарта и разбъркваме добре.

Когато шоколадът се разтопи прибавяме млякото на тънка струя и разбъркваме добре. След това прибавяме смлените бисквити и отново разбъркваме. Сваляме сместа от котлона и прибавяме ванилията и лимоновата кора и разбъркваме.

Остана да оформим бонбоните. За целта си пълним в една купичка малко вода, като всеки път преди да вземем от сместа трябва да си намокрим пръстите за да не ни залепва по ръцете. Взимаме по малко и оформяме топче. Напръскваме го с малко вода и го овалваме първо в бисквитите и после в кокосовите стърготини.

Оставяме бонбоните в хладилника за час да стегнат, след което повтаряме процедурата с оформянето и овалването на бонбоните.

Отново оставяме вече готовите бонбони в хладилника за няколко часа, след което са готови за консумация. Това е една лесна, но специална рецепта за специален човек и повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: