Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържен черен дроб със златен чипс в мъфин форма

Пържен черен дроб със златен чипс в мъфин форма

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пържен черен дроб със златен чипс в мъфин форма
Снимка: marcheva14
1 / 2
10/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматно предизвикателство - изненадайте всички с тази интереса рецепта"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г черен
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - за пържене
  • ЗЛАТЕН ЧИПС
  • масло - 45 г или 3 с.л., разтопено
  • пармезан - 25 г или 2 с.л., настърган
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • картофи - 8 - 10 бр. средни към големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Работи се с мъфин форма с 12 гнезда, добре намаслена, както и с ренде Бьорнер.

Картофите се обелват и нарязват на филийки през рендето. Стават точно като чипс.

Поставят се в голяма купа и се поръсват със сол, черен пипер, разтопеното масло, настърганото сирене и 2-3 щипки мащерка.

Купата се подхвърля внимателно и не се разбъркват съставките, за да не се счупят и намачкат картофите. Взимат се филийки картофи като пачка и се поставят в мъфин формата, но така, че да образуват купчинка.

Пече се на 180 градуса за около 50 мин. След като е готов чипсът, се поръсва със свеж копър.

Свинският дроб, който предварително е накиснат за 1 нощ в прясно мляко, се измива със студена вода и нарязва на големи филии.

Между няколко пласта домакинска хартия се подсушава много добре, след това се натопява леко в брашно, изтупва се и се пържи в сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервира се топъл заедно с картофения чипс.

Пърженият черен дроб със златен чипс в мъфин форма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: