Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса
Работи се с мъфин форма с 12 гнезда, добре намаслена, както и с ренде Бьорнер.
Картофите се обелват и нарязват на филийки през рендето. Стават точно като чипс.
Поставят се в голяма купа и се поръсват със сол, черен пипер, разтопеното масло, настърганото сирене и 2-3 щипки мащерка.
Купата се подхвърля внимателно и не се разбъркват съставките, за да не се счупят и намачкат картофите. Взимат се филийки картофи като пачка и се поставят в мъфин формата, но така, че да образуват купчинка.
Пече се на 180 градуса за около 50 мин. След като е готов чипсът, се поръсва със свеж копър.
Свинският дроб, който предварително е накиснат за 1 нощ в прясно мляко, се измива със студена вода и нарязва на големи филии.
Между няколко пласта домакинска хартия се подсушава много добре, след това се натопява леко в брашно, изтупва се и се пържи в сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервира се топъл заедно с картофения чипс.
Пърженият черен дроб със златен чипс в мъфин форма е готов.