Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с мащерка и риган

Картофи с мащерка и риган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофи с мащерка и риган
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Просто загрейте фурната и овкусете с подправките - най-вкусните картофки са само на 40 минути разстояние от трапезата ви"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • риган - 1 с.л. сух
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите.

Загрейте мазнината в широк тиган и на 2 пъти запържете картофите за кратко, колкото да хванат съвсем лек загар.

Прехвърлете ги в тава и ги объркайте със сол, черен пипер на вкус, мащерката и ригана.

Отстрани на тавата долейте към 1 ч.ч. топла вода и пуснете да се изпекат до готовност в загрята на 190 градуса фурна.

Страхотни печени картофи - подходящи както за картофена гарнитура, така и за основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Никога не съм ги правил така .
Ще пробвам благодаря ?
27.09.2023 19:17