Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма без заливка

Дроб сарма без заливка

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Дроб сарма без заливка
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Опитайте вкуса на класическа дроб сарма, но без заливка. На нас много ни хареса"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комплектът се вари около час. Отцежда се от бульона и се нарязва на кубчета.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава до омекване в олиото. Прибавя се оризът и се пържи известно време. Смесват се нарязаните на кубчета черен дроб, бял дроб и сърце със солта и джоджена.

Изсипва се в тава и се залива с бульона. Пече се, докато бульонът се поеме от ориза. Може да се съчетае с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
а защо без заливка? в нея също има много характерни вкусове, които като се съчетаят с дроб сармата я правят неустоима
06.05.2016 23:02
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много изкушаващо ,харесвам повече без залива иначе ми е като мусака
05.05.2016 07:39
15
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Страхотна рецепта, бих добавила само малко масалце...
04.05.2016 21:46
5
Христо Христов
Христо Христов
И със и без заливка,тавата все ще е празна
04.05.2016 17:36
4
Nikol
Nikol
Супер...
04.05.2016 17:04
2