Начин на приготвяне
Разделете корите по 4-5 листа на брой.
За плънката смесете продуктите, като преди това смелете ореховите ядки, накиснете стафидите и боровинките в чашка с коняк, локума нарежете на малки кубчета, настържете кората на половин портокал, а яйцето разбийте с вилица с две супени лъжици захар. Смесете с ванилията и меда и разбъркайте.
Вземете 4-5 листа и сложете в края от плънката. Завийте ги заедно на руло.
Получените ролки нарежете на пръстени, широки около 3 см. и ги подредете в суха тавичка. Загрейте фурната предварително.
Сложете баклавичките да се пекат на 200 градуса, докато се зачервят. Когато изстинат добре, ги поръсете с настъргана кора от половин лимон.
Залейте баклавичките с горещ сироп. А него направете като сложите на огъня 500 мл. вода и 300 грама захар. Оставете да поври 5-6 минути. Прибавете към сиропа 3-4 пълни супени лъжици краве масло.