Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с чудна плънка

Руло от кайма с чудна плънка

Руло от кайма с чудна плънка
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Съберете семейството около трапезата и го нагостете с това великолепно руло с чудна плънка, защото всички заслужават да похапнат вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • за плънката
  • лук - 2 стръка
  • гъби - 300 г пресни
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • за завиване на рулото
  • бекон - 4 бр. (слайс)
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в дълбока купа, чукнете яйцето, добавете киселото мляко, галетата и подправките, омесете добре каймата и оставете да престои 30 мин.

През това време в дълбок тиган сложете нарязания на дребно праз да се задушава, когато е почти готов добавете гъбите нарязани на филийки, след около 5 минути налейте виното, добавете черен пипер и сол, разбъркайте и когато плънката е готова я свалете от котлона.

Вземете парче прозрачно фолио, сложете го върху плота и го намазнете, отгоре разстелете каймата на голям правоъгълник, изсипете плънката върху каймата и я разпределете внимателно навсякъде върху каймата.

Завейте на стегнато руло и го сложете в тава застлана с хартия за печене, сипете много малко вода и малко мазнина.

Печете соленото руло за около 35 минути на 220 градуса, извадете го от фурната, вземете слайсовете бекон и ги разпределете върху рулото на еднакво разстояние, като подпъхнете краищата му отдолу под рулото, между лентичките бекон, подредете широки и тънки парчета кашкавал, запечете за още 10 минути до златиста коричка.

Рулото от кайма с чудна плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: