Начин на приготвяне
Сложете каймата в дълбока купа, чукнете яйцето, добавете киселото мляко, галетата и подправките, омесете добре каймата и оставете да престои 30 мин.
През това време в дълбок тиган сложете нарязания на дребно праз да се задушава, когато е почти готов добавете гъбите нарязани на филийки, след около 5 минути налейте виното, добавете черен пипер и сол, разбъркайте и когато плънката е готова я свалете от котлона.
Вземете парче прозрачно фолио, сложете го върху плота и го намазнете, отгоре разстелете каймата на голям правоъгълник, изсипете плънката върху каймата и я разпределете внимателно навсякъде върху каймата.
Завейте на стегнато руло и го сложете в тава застлана с хартия за печене, сипете много малко вода и малко мазнина.
Печете соленото руло за около 35 минути на 220 градуса, извадете го от фурната, вземете слайсовете бекон и ги разпределете върху рулото на еднакво разстояние, като подпъхнете краищата му отдолу под рулото, между лентичките бекон, подредете широки и тънки парчета кашкавал, запечете за още 10 минути до златиста коричка.
Рулото от кайма с чудна плънка е готово.