Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бързи и ароматни рибни филета

Бързи и ароматни рибни филета

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бързи и ароматни рибни филета
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Съвършена и лека вечеря е пред вас !"

Необходими Продукти

  • рибни филета - 4 бр. (по - големи)
  • зехтин - 100 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесете зехтина, лимоновия сок, накълцания магданоз, счукания чесън, солта и черния пипер.

Изберете вида риба по ваш избор, защото този дресинг наистина се съчетава с всяка една.

Поставете всяко филе върху отделно парче алуминиево фолио, по-голямо от самото рибно филе, за да може да се затвори от всички страни.

Залейте от приготвената заливка върху филетата и затворете добре фолиото, за да не може да излиза пара.

Печете филетата за около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След това извадете печената риба, прехвърлете ги в чинията, в която ще бъдат поднесени, и изсипете останала заливка.

Сервирайте бързите и ароматни рибни филета веднага за по-добър вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: