Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхнии»Рибни филета със зеленчуци

Рибни филета със зеленчуци

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Рибни филета със зеленчуци
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Рибни филета със зеленчуци - лесно, вкусно ястие, в което ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 6 филета
  • лук - 2 - 3 глави, нарязан на полумесеци
  • жълта чушка - 2 - 3 бр, нарязана на кубчета
  • чесън - 2 - 3 скилидки, ситно нарязани
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 консерва
  • рибен бульон - 400 мл
  • лимонов сок
  • морска сол
  • черен пипер - свежо смлян
  • зехтин
  • магданоз - 1/3 връзка, нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибните филета, подсушете, нарежете на парчета с желан размер, посолете със сол и черен пипер и запържете в загрят зехтин по 1 минута от всяка страна.

Извадете рибата и в същия тиган запържете лука и чушката за 3-4 минути, докато омекнат.

Добавете чесъна, кимиона, куркумата и бъркайте, след което добавете доматите и бульона, червения пипер и лимонов сок.

Когато заври върнете рибата, сложете капака и гответе около 1 минута или малко по-дълго, зависи от дебелината на рибата.

Преди сервиране поръсете яхнията с пресен магданоз.

Може да замените рибния бульон с пилешки или месен, както и с кубче зеленчуков бульон.

Рибните филета със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: