Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на ситно. Към тях добавете маслото и топлата вода. Разбъркайте докато получите много гъста смес. Ако сте сипали повече вода, натрошете допълнително бисквити. Така полученото тесто се изсипва във форма за торти и се разпределя по дъното.
Оставете около половин час в хладилника, за да може блатът да стегне хубаво.
Когато блатът се охлади може да започнете с приготвянето на млечната смес. В голяма купа изсипете киселите млека и ги разбийте добре с вилица или лъжица. Добавете пудрата захар и хубаво разбъркайте.
Вземете 2 желатина и ги разтворете в малко вода. Изчакайте 5-10 мин. за да набъбнат. След това ги разтворете на водна баня и ги добавете към млечната смес.
Разбъркайте добре и изсипете върху вече изстиналия блат. Оставете в хладилника още около един час за да може млечната смес да стегне.
Когато и сместа е стегнала, направете заливката. Изсипете в купа сладкото от ягоди.
Към него добавете останалите 2 желатина, които предварително сте разтопили на водна баня. Разбъркайте и изсипете върху млечната смес. Върнете обратно в хладилника докато стегне напълно.