Ябълкови рози

Ябълкови рози
Снимка: Стоянка Русенова
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Прелестни, лесни за приготвяне и много вкусни ябълкови розички - посрещнете гостите си с тях"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр. за 5 рози
  • пудра захар
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сладко - 5 с.л. по желание, в случая от сини сливи
  • вода - 1 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л.

След като заври, поставяме нарязаните вече парчета за около 2 минути, за да могат да се отпуснат. Вземаме една кора, сгъваме я така че да се получи лента с дебелина 4-5 см.

Размазваме сладкото по тази лента и подреждаме парчетата ябълка, но преди това ги вадим от водата и ги поставяме на кърпа или кухненска ролка, за да могат да се отцедят.

Нареждането става, като се застъпва едното парче с другото. Така до края на самата лента. Готовата лента припокриваме нагоре към ябълката и навиваме докрай.

Оформя се розичка, която поставяме във форма за мъфини или в купички за крем карамел. Поръсваме отгоре с канела

Печем около 25-30 минути на 180 градуса. Вадим и след като изстинат поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: