Карнавални рози

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Карнавални рози
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Приемете нашите ядливи розички - начин да ви накараме да усмихнете днес, нали"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 100 мл или вода
  • брашно - до 450 г
  • Още
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко от вишни - ягоди или череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и жълтъците се разбиват много добре.

Добавят се прясното мляко (водата), солта и брашното.

Замесва се средно твърдо тесто.

Разточва се кора с дебелина 2 мм.

С чаша или рингове се изрязват кръгчета с три различни размера. Кръговете се нареждат един върху друг, от голям към по-малък.

В средата се натискат с пръст, за да залепнат вкусните сладки, и се нарязват ивици наоколо, без да се докосва средата.

Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.

В средата на изпържените рози се слага по една вишна, ягодка или череша от сладко.

Карнавалните рози се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: