Салата Мексикана

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Салата Мексикана
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Щом ще приготвяте днес салата Мексикана, то тогава да вадим от хладилника не ракията, а текилата?"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г червен
  • чушки - 200 г печени
  • домати - 350 г
  • лук - 1 глава стар
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бобените зърна в хладка вода поне за час. Сварете боба до пълната му готовност, като не забравяте да смените водата след първоначалната му завиране.

След като е готов, отцедете и охладете. В подходящ съд нарежете лука на ситно, като за кюфтета. Почистете печените чушки от люспите и нарежете на едри квадрати. Хубаво е пиперките да са по равен брой червени и зелени.

Нарежете домата също на кубчета и накрая счукайте скилидките чесън. Полейте с три супени лъжици слънчогледово олио, посолете, добавете черен пипер на вкус и разбъркайте добре готовата салата. Можете да поръсите с няколко капки оцет балсамико.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: