Начин на приготвяне
В дълбок съд счукваме 4 броя яйца и поставяме 1 ч.ч. кафява захар. Разбиваме с миксер, след което добавяме и 1/2 ч.ч.олио. Отново разбиваме с миксер, а ако нямате, може и с тел.
В друг съд сипваме 2 ч.ч. брашно, канелата, какаото, бакпулверът и бъркаме, докато самите съставки се размесят много добре.
Прибавяме ги постепенно към яйцата и кафявата захар, като разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Накрая прибавяме ванилията и нарязаните на кубчета ябълки и разбъркваме добре така, че да се усвоят от тестото.
Готовата кексова смес прехвърляме във форма за кекс или в така, която предварително сме намазали с масло. Ябълковият сладкиш печем в загрята фурна на 180 до готовност, като проверяваме с клечка.
Изчакваме да изстине и след това го поръсваме пожелание с пудра захар или с кокосови стърготини.