Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Подсирената баница на мама

Подсирената баница на мама

Yana G.Yana G.
Готвач
1786642423
Подсирената баница на мама
Снимка: Yana G.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Приготвяш с мляко, а хапваш със сирене - ето на това му се казва чудна баница, пръстите да си оближеш"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • овче мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • мас - 2 с.л. свинска
  • мая - 4 - 5 капки за сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко се слага на котлон, да се стопли леко. Добавяме му няколко капки мая за сирене и го оставяме да се подсири.

Докато чакаме, разбиваме яйцето с щипка сол. Когато млякото е готово, добавяме яйцето и разбъркваме добре.

Взимаме голяма тава и я мажем със свинска мас навсякъде. Отваряме готовите кори за баница и всеки лист се взима, събира се и се подрежда в тавата. Като подредим всички листи, внимателно разпределяме сместа, така че да покрие цялата тава.

Накрая слагаме по малко мас отгоре на няколко места и слагаме баницата да се изпече в загрята фурна на 180 градуса. Печем Подсирената баница на мама за около 30 минути, до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: