Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно, маята и солта. Добавете киселото мляко, разбитите яйца с жълтъците и топлата вода, замесете гладко и меко тесто. Завийте със стреч фолио купата и оставете на топло да удвои обема си.
Премесете втасалото тесто, разделете го на 8 равни части, които оформяте на топки. Върху обилно набрашнен плот разточете топките тесто на тънки листове, като се стремите да са еднакви и правоъгълни.
Наредете листите един върху друг, като помежду им мажете обилно с меко масло, последния лист – не мажете.
Разточете натрупаните листи на тънка отново правоъгълна кора и поръсете със сместа от настърганото сирене и извара, разрежете кората на ленти, а лентите на правоъгълни парчета.
Всяко парче навивате на рулце и подреждате в тава покрита с партия за печене, намажете оформените рогчета с разбитите белтъци.
След 20-минутен престой на топло поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 20 минути до приятен златисто-кафяв загар.
Коментари