Начин на приготвяне
В дълбока купа си разбивате яйцата.
Содата за хляб се разбърква заедно с киселото мляко и се прибавя към яйцата. След това се прибавят олио и натрошеното сирене и се разбърква добре.
В намазнена тава се слагат 2 кори за баница, слага се около 1 черпак от плънката и се разстила по корите. Отгоре слагате още 2 кори, слагате от плънката и това го правите, докато не ви свършат корите.
Последните 2 кори от баницата се намазват обилно с олио.
Разрязвате баницата на парчета и слагате да се пече в загрята фурна на 180 градуса, докато придобие златист цвят и се надуе.
Като извадите баницата от фурната, напръскайте я с малко вода и завийте с кърпа.
Правата баница по рецепта на Мама е много вкусна.