Гъби с ориз и чери домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Гъби с ориз и чери домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Постно и вкусно - така готвим ние"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чери домати - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно. След това се задушава с малко олио и вода.

Гъбите се почистват (аз ги обелвам, без да ги мия) и нарязват на едри парчета. Прибавят се към задушения вече лук. Оризът се измива и също се прибавя към задушените зеленчуци.

Долива се половин чаена чаша вода, след което ястието се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер. След като оризът набъбне се прибавят нарязаните на половинки чери домати. Всичко се прехвърля в тава.

Прибавя се още около две и половина чаени чаши вода. Разбърква се отново. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Тавата може да покрие с фолио при печенето, за да не остане оризът на фурна сух.

Когато оризът е готов се поръсва с пресен магданоз.

Може да се консумира самостоятелно и като гарнитура към различни меса.

Гъбите с ориз и чери домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: