Агнешки сърца с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки сърца с ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Следващият път, когато любимият ви каже, че сърцето му принадлежи само на вас, изяжте и неговата порция агнешки сърца с ориз"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 броя агнешки сърца
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой, голям
  • дафинов лист - 2 броя
  • праз - 2 стръка, бялата част
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 350 - 400 г
  • сол
  • черен пипер - млян и 10 броя зърна
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете агнешките сърца. Сложете ги да се варят с водата и оцета, едро нарязания морков, дафиновите листа, кромида и цели зърна черен пипер. След това ги извадете и прецедете бульона.

Загрейте олиото в тенджера и сложете да се запържи накълцания праз, а след малко и чесън. Щом омекне добавете измития ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Овкусете го със сол, черен пипер и прехвърлете в тава.

Отгоре разпределете нарязаните сърца. Залейте с 2 ч.ч. от бульона и долейте още 2-3 ч.ч. топла вода. Сложете тавата с ястието да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът попие течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#250099
Потребител#250099
"Хубаво измийте и почистете агнешките сърца. Сложете ги да се варят с водата и оцета, едро нарязания морков, дафиновите листа, кромида и цели зърна черен пипер. След това ги извадете и прецедете бульона."

Моля бъдете по точни с времето. Кога по точно е след това?
17.03.2020 00:44
Нина
Нина
1 чаена чаша оцет?
30.09.2013 17:57
1