Агнешки врат с ориз на фурна

Агнешки врат с ориз на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Опитайте нашето предложение и ще разберете, че вратът всъщност е най-вкусната част на агнето"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 6 стръка пресен
  • универсална подправка - 1 с.л. подправка за агнешко
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкия врат на отделни порции и поръсете с подправката за агнешко и червен пипер.

Полейте с малко олио и хубаво натрийте месото, покрийте във стреч фолио и оставете да се овкусява.

Нарежете лука и джоджена на ситно и измийте ориза. Сипете лука в тава, поръсете счервен пипер, черен пипер и малко сол.

Разбъркайте и добавете ориза, налейте вода 3 ч.чаши и поставете агнешкия врат.

Покрийте тавата със фолио и печете във фурна на 180 градуса за около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: