Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница със сирене и кренвирши

Баница със сирене и кренвирши

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Баница със сирене и кренвирши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Така де, добавете към класиката и малко месце, нали производителите обещават, че кренвиршите са от месо"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г фини точени
  • кренвирши - 3 броя
  • яйца - 3 - 4 броя
  • майонеза - 1 кутийка
  • вода - 1 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • сода - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата майонезата и водата. Натрошете сиренето и нарежете съвсем ситно кренвиршите. Подмазнете предварително тава.

Вземайте по 2 листа наведнъж, с помощта на четка добре ги намазвайте с яйчената смес, поръсвайте в единия край по малко кренвирши и натрошено сирене.

Завивайте двете кори на руло и ги подреждайте в тавата.

С около половината яйчена смес трябва да намажете корите, а с останалата половина, разбъркана със содата, залейте цялата баница.

Сложете я да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димана
Димана
а кренвиршите ? а ?
какъв размер .. и къде се слагат
06.02.2015 22:01
Дима
Дима
Баницата е много вкусна,цялото семейство я хареса.
04.02.2015 22:35
1
Dima
Dima
ne piwe kakva voda se slaga
04.02.2015 19:37
1