Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с кренвирши и сирене

Баница с кренвирши и сирене

Баница с кренвирши и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Вкусна закуска за почивните дни!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 2 щипки
  • олио - 2 с.л. за намазване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме нарязан ситно кренвирш и натрошено сирене.

Разбиват се яйцата с киселото мляко с шупналата в него сода за хляб в друга купа.

Вземат се две кори, намазват се с четка с яйчената смес, нареждат се една върху друга.

В единия край се поставя плънката, навива се на руло, а то се завива в намаслена тава на охлюв.

С малкото останала яйчена смес добавяме 2 с.л. олио и намазваме отгоре баницата, после се поръсва сусам.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: