Начин на приготвяне
Вкусна, лесна и засищаща закуска, поднесена с чаша айран, е страхотна за лятото.
В купа се разбиват яйцата с вилица.
Добавете кисело мляко с разбита в него сода за хляб. Отделете 3-4 с.л. яйчена смес за отгоре.
Прибавете натрошено сирене и нарязан на малки кубчета кренвирш.
Вземете две кори, поръсете малко олио между тях и върху втората намажете по цялата кора с няколко лъжици от сместа.
Навиват се руло и редите в тава върху хартия за печене.
Нарежете всяко руло на три части и намажете с четка от заделените яйца, смесени с газирана вода.
Разпределете малки парчета масло и печете наредената баница в загрята фурна 180 °C до златисто.
Извадете и поднесете баницата с кренвирши и сирене леко топла с кисело мляко или чаша айран - чудесна е!
Добър апетит!