Начин на приготвяне
Изключително бързо, вкусно и интересно ястие, което хем си е и самодостатъчно, хем е чудесна гарнитура. Вие решавате как до комбинирате.
Картофите се обелват и се нарязват на полумесеци. Потготвя се по-голяма тава, като леко се намазнява. Картофите се подреждат в тавата като следим за всяко парче да има място.
Наръсват се с малко сол, подправка за картофи и чубрица. Леко се наръсват и със сос от нар - той е леко сладко-кисел и прави вкуса още по-наситен.
Наливаме виното внимателно, така че да на измием подправките. Допълваме с вода като също съблюдаваме процеса.
Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор, докато омекнат картофите - около 40 мин. При мен течността извря и остана на сос.
Коментари
Тази рецепта определено трябва да се опита! :)