Опиянени картофи

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Опиянени картофи
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Уникално мезе, което ще предизвика истински бум сред гостите"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 7 бр.
  • червено вино - 300 мл
  • сос от нар
  • олио
  • универсална подправка - за картофи
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително бързо, вкусно и интересно ястие, което хем си е и самодостатъчно, хем е чудесна гарнитура. Вие решавате как до комбинирате.

Картофите се обелват и се нарязват на полумесеци. Потготвя се по-голяма тава, като леко се намазнява. Картофите се подреждат в тавата като следим за всяко парче да има място.

Наръсват се с малко сол, подправка за картофи и чубрица. Леко се наръсват и със сос от нар - той е леко сладко-кисел и прави вкуса още по-наситен.

Наливаме виното внимателно, така че да на измием подправките. Допълваме с вода като също съблюдаваме процеса.

Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор, докато омекнат картофите - около 40 мин. При мен течността извря и остана на сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Чубрицата е страхотна подправка, придава уникален вкус на ястието. Особено, когато са картофи.
Тази рецепта определено трябва да се опита! :)
14.03.2017 14:43
2
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Видимо изглеждат ужасно, а като прочетох че има чубрица и нар направо съвсем ме отказа...
14.03.2017 13:36
1
3
1
Покажи всички подкоментари