Домат магданозлия

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
Домат магданозлия
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Студени предястия за приятели"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. големи
  • яйца - 1 бр. сварено
  • сирене - 100 г краве
  • зелен лук - 1/3 връзка перата
  • маслини - 80 г обезмаслени
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на възможно най-ситно магданоза, перата зелен лук, обезкостените маслини и чесъна. Ако нямате обезсолени маслини, може да си ги обезсолите сами, като ги накиснете за едно денонощие във вода, като през известен педриод от време я сменяте.

Натрошете сиренето, добавете накълцаните зеленчуци, млякото и зехтина, а яйцето настържете. С ръка омесете хубаво, все едно месите кайма и оставете в хладилник да престои поне половин час.

Вземете доматите и отрежете капачетата, като ги запазите. Ако доматите са с дръжчица, не я отстранявайте. Това ще придаде още по-екстравагантен вид на предястието.

Резнете леко дъното на домата, колкото да стои стабилно в чинията. Издълбайте внимателно доматите с лъжица. Запазете вътрешността. От нея може да направите сос за спагети или салца.

Напълнете доматите с магданозената смес и похлупете с капачетата. Съхранявайте в хладилник до поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: