Начин на приготвяне
Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Запържете го в олио, като разбърквате няколко пъти за 5-6 минути.
Добавете лука, нарязан на полумесеци и пресованите скилидки чесън. Отново разбъркайте два-три пъти и добавете измитите и почистени гъби, на които предварително обелете кожицата. Нарежете ги на резенчета.
После прибавете моркова и чушката, също нарязани на парчета и задушавайте под капак за 5-6 минути. След това добавете доматите и залейте с виното.
Щом клокне, оставете да се готви на тих огън за още 20 минути. През това време добавете накълцан пресния лук и подправките. Тях ползвайте по ваш вкус и желание. Пак разбърквайте от време на време.
Приготвяне на гарнитурата:
Накиснете една кафена чашка ориз Басмати с малко вода за 10-на минути.
Загрейте малко олио в малък съд и запържете в него една малка главичка лук, накълцан на кубчета.
Добавете отцедения ориз и залейте с 2-3 кафени чашки вода. Гответе на тих огън за 15-20 минути. Овкусете със зеленчукова вегета и малко смлян черен пипер.
Коментари