Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки филенца с топено сирене

Пуешки филенца с топено сирене

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пуешки филенца с топено сирене
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматно и крехко пуешко с нежен сос и гарнитура от бял ориз - едно ястие за делник, а и за специални случаи"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 600 г
  • горчица - 2 ч.л.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • топено сирене - 100 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • готварска сметана - 100 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • брашно - 2 ч.л. препечено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горчицата, соевия сос, бялото вино и малко зехтин приготвяме марината, в която оставяме пуешките гърди минимум за 4-5 часа.

Изцедените и леко подсушени от марината филенца приготвяме на тиган, в който слагаме много малко мазнина.

За всяка страна са необходими не повече от 4-5 минути.

Изваждаме филенцата и в същия тиган запържваме нарязаните лук и чесън.

Прибавяме малко зехтин и в същия тиган запържваме брашното за кратко.

Разреждаме соса с готварската сметана и малко топла вода. Прибавяме топеното сирене, подправките и оставяме да се сгъсти.

Връщаме филетата в тигана и оставяме всичко да къкри за още десетина минути. Ако сосът ви се стори много гъст, може да го доразредите с малко вода.

Гарнираме с варен ориз.

Пуешките филенца с топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: