Козунак с подсладители

фифифифиНовак
14/04/2012
"Ако сте от хората, които не бива да консумират захар, опитайте този разкошен Козунак с подсладители"
Приготвяне240 мин.
Готвене70 мин.
Общо310 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 339
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително стафидите в ром. Разтваря се маята в 50 мл топличко прясно мляко и 1 с.л. брашно и се оставя да втаса на топло.

Пресява се брашното със солта и в кладенчето посредата се добавят маята, разбитите предварително на пяна яйца, разтопеното топло масло и олиото. Добавете подсладителя и ванилията и лимоновата кора.

Замесете постепенно тестото, като започнете да разбърквате само в една посока. Готовото тесто поставете в голяма намазнена купа, покрийте и оставете на топло да втаса.

Полученото гладко тесто се слага в намазан с олио найлонов плик, поставя се в тава, покрива се с кърпа и се оставя да втасва. Премесете втасалото тесто още 2 пъти. Накрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.

Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко. Намажете го с разбитото яйце и сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар