Начин на приготвяне
В млякото с 1 лъжица захар и 1 лъжица брашно разтваряме маята и я оставяме да шупне.
Яйцата заедно със останалата захар и еритритола се разбиват добре, като се добавя и олиото.
Пресяваме брашното, слагаме ванилията и в кладенчето, добавяме течните съставки.
Омесваме меки тесто, което трябва да втаса, до удвояване на обема.
След това разтопяваме маслото (може и мас). Тестото се разтегля с ръце, добавя се масло и се прегъва като плик. Меси се до поемане на маслото на поне три пъти.
Оформяме 3 парчета, които разтегляме с ръце и добавяме пълнежа по желание.
Навиваме на пура и усукваме козунака.
Плетем плитка козунак и в подходяща форма оставаме да втаса.
Преди да печем на 180 °C, намазваме с белтък и поръсваме със захар моя козунак.