Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапаси с доматено песто и хамон

Тапаси с доматено песто и хамон

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Тапаси с доматено песто и хамон
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Уникално предложение за изискан коктейл или парти със специални гости"

Необходими Продукти

  • франзела
  • доматено песто
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал
  • хамон
  • босилек - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тапасите са изключително питателно испанско мезе към питието. Най-често сервирани в барове, те се радват на изключителна популярност не само сред туристите, но и от самите испанци.

Стар обичай е да се консумират малки хапки, които да залъгват глада. А когато са съчетани с добро питие, са незаменима наслада.

За направата ще Ви е необходима франзела. Нарежете на не много дебели резени.

Намажете с доматеното песто, поставете слайс хамон, върху него резен кашкавал, завършвате с домат и запичате за кратко в микровълновата. Кашкавала трябва съвсем леко да омекне, не да се разтича.

Поднесете, гарнирани с листенца босилек.

Тапасите с доматено песто и хамон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Този вид хапки в северна Испания се нарича Пинчос, а в южна -Монтадитос. Франзелка върху която се слагат различни вкусотии, според въображението.
Тапа означава мезе и може да бъде дори плато с калмари или миди, а не само хлебче с нещо върху него.
Вашето предложение е много вкусно, страхотна комбинация!
14.03.2017 15:48
1
Покажи всички подкоментари