Турска бяла халва

ЕмелЕмел
Чирак
2914140881
Турска бяла халва
Снимка: Емел
2 / 3
13/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Да поканиш гости, да ги почерпиш с бяла халва - класика"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • глюкоза - 1 бурканче (400 мл)
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 бурканче (400 мл)
  • ядки - 400 г (фъстъци, орехи, бадеми или др.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глюкозата се слага в тенджера с половината захар и водата да заври. Когато почне да ври се сваля.

Другата половина на захарта се разбива с яйцата на сняг.

Разбитият белтък и ядките се сипват в тенджерата с глюкозата и се разбърква.

След това се намазва тава с олио и сместа се сипва в нея и се оставя халвата да стегне 24 часа.

Турската бяла халва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: