Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 1 ч.ч. от хладкото прясно мляко с малко от захарта и 1 с.л. брашно.
Щом се активизира се сипва в пресятото брашно заедно с останалата захар, прясно мляко, щипка сол, яйцата, лимоновата кора и добавяйки по малко от маслото се замесва гладко и еластично козуначено тесто.
Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си. Премесва се пак и се разделя на 3 топки, разточват се на кори с дебелина 1 см, намазват се с мармалад и се поръсват с орехи. Завиват се на рула.
Оформят се в намазнена форма и се оставят отново да втасат. След това се намазват с разбит жълтък и се поръсват обилно със захар. Пекат се до готовност в умерено загряна фурна.
Коментари